2019-08-20 04:59:26• hírek • közlemény

Zenei stíluskavalkád a legjobban várt régióünnepen

Augusztus 20-a és 25-e között immár 18. alkalommal kerül megrendezésre Szatmárnénemetiben a régió hagyományait és értékeit bemutató fesztivál, a Partiumi Magyar Napok, amely évről évre egyre több látogatót vonz.

„Fontosnak tartjuk, hogy a legjobban várt régióünnepen mindenki megtalálja a saját ízlésének való zenét. Ezért a rendkívül színes programkínálat mellett a legkülönbözőbb zenei stílusok elismert képviselőit is elhozzuk a városba. Legyen szó népzenéről, pop- vagy rockütemekről, a sztárfellépők garantáltan remek hangulatú koncerttel várják majd a szatmáriakat és nemcsak” – mondta Barta Zoltán, az esemény programkoordinátora.


Alternatív, rock- és népzene – kéz a kézben a PMN-n


Augusztus 23-án, 19 órától egy olyan több évtizedes, elismerésekben nem szűkölködő múltra visszatekintő formáció áll színpadra a Kossuth-kertben, amelyet kár volna kihagyni. A Csík zenekar 30 éve töretlen erővel, az idő, a divatok múlásával nem törődve, a nehézségeket leküzdve, a sikereket ügyesen kezelve létezik és dolgozik. Műsoraikban a közönség által szeretett igényes, sokszínű zenei világukat viszik tovább az új dalaikban, miközben megidézik azokat a régi szép összeállításokat is, amelyek nemcsak a zenekar tagjainak szívében, a közönségük lelkében, hanem az utóbbi évtizedek magyar zenei palettáján is végérvényesen nyomot hagytak.


Augusztus 24-én, szombaton, 19 óra 30 perctől a magyar zeneipar egy merőben más stílusú, de hasonlóan legendás együttese, a Lovasi András nevével fémjelzett Kiscsillag veszi majd birtokba a Kossuth-kert színpadát. A Kiscsillag zenekar, amely 2005-ös megalakulásakor hobbi garázszenekarként definiálta magát az akkor még aktív Kispál és a Borz árnyékában, mára Magyarország elsőszámú alterock zenekarának tekinthető. A mindig gitáralapú, de számos eltérő stílusjegyet magába olvasztó dalok, a lendületes előadásmód, Lovasi emblematikus szövegvilága és a zenekar utolsó éveiben megjelenő többszólamú énektémái az egyik legkarakteresebb, legegyedibb hangú, bátran kísérletező, mindig megújuló produkcióvá tették a Kiscsillagot. Ennek köszönhetően nem csak annak lesz érdemes majd kilátogatni a koncertre, aki már régi ismerősként köszönti a zenekart, hanem annak is, aki még csak most ismerkedik vele, hiszen a banda kiváló ízelítőt nyújt mindenből, amit úgy ismerünk, hogy alternatív rock.


Mivel minőségi zenei csemegéből sosem elég, ezért másnap, augusztus 25-én is érdemes lesz kilátogatni a Kossuth-kertbe, hiszen 17 órától ismét egy méltán népszerű együttes áll majd a deszkákon. Az Ismerős Arcok zenekar 1999 óta van jelen a magyar könnyűzenei életben. A jelenkor divatzenei irányzatának alternatívájaként kínálja a kizárólag Ismerős Arcokra jellemző jellegzetes, izgalmas és magával ragadó zenei hangzást és az egyedi üzeneteket, amely kiemeli az együttest a kortárs magyar rockzene táborából. A zenéjükben a hagyományos rockzenei hangzás mellett, felfedezhetők a blues, a jazz, a pop és a világzene stíluselemei is. Az Ismerős Arcok zenekar „kortalan” zenéje generációról generációra öröklődik és ezáltal a családok kedvelt zenekarává vált.


A 18. alkalommal megszervezett régióünnep tehát minden zenei ízlést kielégít, úgy, hogy közben a magyar zenekarokra irányítja a figyelmet.

 

Fő támogatók: 

Tarr Beton,Aushopping, Ecomatrix, Catena, Joy Strand, Aquavia


 

Arany fokozatú támogatók:

Autonet, The Dome, CBA, Promomix, Diego, Polipol, Transpink, Aquastar, La Segheria, Interbro, Electrocenter, Csíki Sör.

 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: